sâmbătă, 18 februarie 2012

Oboseala

E complicat sa incerci sa ii multumesti pe toti, tu fiind constient ca niciodata nu vei reusi. E obositor sa incerci sa ai acea ambitie de a iesi totul perfect , chiar daca la urma urmei totul se poate duce de rapa si poate fi un esec total . Nu am un motiv anume pentru care spun asta, ci spun pentru ca tot ce se intampla in jurul meu ma oboseste. Aici pe blog, singurul loc unde pot fi eu , sunt usor dezamagita. Cum am mai specificat .. niciodata nu-i poti multumi pe toti . E ok sa vezi ca esti sustinuta, dar uneori comentariile cu aer de insulta te pot debusola putin . Ei bine , nu este cazul meu . Nu de data asta , pentru ca am invatat sa fiu pasiva la comentarii si sa tin cont de sfaturile unora.
Un anume cititor mi-a spus ca sunt usor " plina de mine" , daca imi amintesc bine. Nu este prima data cand aud un astfel de comentariu dar tin sa-l contrazic pentru simplul fapt ca eu nu am pretins niciodata sa fiu altcineva decat ceea ce sunt. Nu ma deranjeaza cand cineva se indoieste de cuvintele mele, de trairile mele pentru ca pentru ca ei nu au trait, nu am simtit si nu au fost pasageri in viata mea. La inceput imi doream multi cititori , pareri , dar acum nu sunt de aceeasi parere. Imi pastrez dreptul de a avea rezervele mele de cititori , oamenii care mi-au fost alaturi la fiecare postare ( se stiu ei ) si le multumesc.
Chiar nu am avut intentia ca prin aceasta postare sa fiu plictisitoare sau sa fac comentarii usor deplasate.
Sa revenim la viata mea. Ce s-a mai intamplat ? Ei bine totul e ok in paradis. Iubitul meu ma rasfata , ma iubeste , ma mangaie , ma sprijna si lista poate continua . Dar nu vreau sa zic acum cat de ideala este viata mea.
Mai sus am spus ca sunt obosita. Dar nu numai de blog , ci si de activitatile mele monotonii. Zilele trecute mi s-a intamplat ceva , sau mai bine zic era sa se intample ceva ce m-a dezechilibrat total.
-Vreau sa mergem la un ginecolog, imi spune hotarat.
-De ce? 
-Am impresia ca am fost putin neatent.
-Tu glumesti , nu ? Tu de asta crezi ca am nevoie acum ? De un copil ? 
-A fost o greseala... imi spune si lasa capul in jos. 
-Nu ! nu a fost o greseala , a fost o prostie. Dar stai .. Tu prin asta incerci sa ma legi de tine cumva?il intreb nervoasa. 
Simteam cum pamantul imi aluneca printre picioare. Totul parca se incetoseaza in jurul meu , iar corpul meu cedeaza. Ma ia in brate , ma aseaza pe pat si imi aduce repede un pahar cu apa in timp ce prietena mea cea mai buna suna la un medic. Vine medicul , imi ataseaza o perfuzie si apoi adorm.
-Iarta-ma, nu am vrut sa iti provoc durerea asta, imi spune printre lacrimi.
Inchid ochii si incerc sa imi revin . Dupa 3 ore ma trezesc , iar el este exact in aceeasi pozitie langa mine. Era de neclintit. Il trimit sa imi aduca un pahar cu apa.
-Nu a plecat nici macat o fractiune de secunda de langa tine, imi spune Dora. 
-Macar vinovat sa se simta. 
O trimit repede la o farmacie sa imi ia un test de sarcina. NEGATIV. Ah doamne ce usurare.
-In viata ta sa nu mai faci asa ceva , ii spun incruntata si mai hotarata ca niciodata. Stii si tu ca iubesc copii, vreau sa am o familie cu tine, vreau o fetita cu ochii tai , vreau un viitor alaturi de tine, dar sti si tu ca nu este momentul . Si in nici un caz nu as fi pastrat copilul, iar eu nu as fi putut suporta un avort. Nu as fi suportat vreodata sa stiu ca am omorat copilul nostru pe care il puteam avea in pantec. Remuscarile m-ar fi distrus psihic, apoi fizic. Nu am puterea sa fac asa ceva si nu as fi putut rezista..(lacrimile au inceput sa imi curga si nu m-am putut oprii.)
-Te rog nu mai plange..imi rupi sufletul. Nu a fost nimic intentionat..Imi pare rau .Te rog sa ma ierti.
Ii priveam ochii umeziti cu lacrimi amare provocare de suferinta mea. Simt ca ma iubeste si stiu ca orice s-ar fi intamplat ar fi ramas langa mine. Dar eu ma cunosc si as fi preferat sa impusc un om , decat sa ii iau viata unui copil nevinovat . Remuscarile m-ar fi dus in mormant. Si mai stiu ca nu l-as mai fi putut privii in ochi. L-as fi urat toata viata mea. Mi-ar fi fost scarba de el , chiar daca acum il iubesc neconditionat. Dar totul a trecut si acum incercam sa ne comportam ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic .. Incercam sa evitam situatiile jenante pe aceasta tema.
Dar il iubesc. Si e ciudat sa aud asta tocmai din gura mea. Sper sa imi revin . Hai Rosalia ! Unde e femeia puternica din tine?

23 comentarii:

Iona spunea...

really?

Vampirul din mine spunea...

Te invit sa participi la concursul meu .
http://vampiruldinmine.blogspot.com/2012/02/concurs-fashion.html?showComment=1329652364761

Marius spunea...

Pentru ca eu sunt cel care te-em facut ultima data " plina de tine " , simt nevoia sa fac cateva precizari .Am ajuns la concluzia ca esti cam "plina de tine " dupa ce am citit postarea ta din decembrie - "Concluzii " .Imi mentin parerea ca te-ai cam laudat cu locurile in care ai fost , cu hainele de firma si ochelarii Cavalli ,etc. Nu am spus niciodata ca nu e adevarat ce ai scris , nu spun ca nu ai trait aceste experiente . Spun doar ca unele lucruri pe care le faci sau le ai nu se spun in public , altfel devii o persoana mandra , plina de sine . Parerea mea .
Dar , ca sa ma conving ca am propriatatea termenilor , am cautat si alte opinii despre starea de mandrie sau "plina de sine " . Am gasit foarte repede un articol scris de o femeie pe un site -ul Opinii , articol intitulat "Plin -de-sine " . Iti redau inceputul articolului . Ramane sa hotarasti cine are dreptate . Imi mentin totodata opinia ca scrii frumos ,ai darul de a povesti frumos ,doar ca uneori subiectul lasa de dorit .

"Articolul de astazi este inspirat de un cineva pe care l-am intalnit din pura intamplare, un cineva care este prea pretios sa se afle in locuri mediocre, un cineva cu mult prea pretios sa stea in compania plebei; sa-I zicem acestui domn domnul Plin-de-sine. Sunt sigura ca si voi ati intalnit prototipul Plin-de-sine, se gaseste in orice varianta de varsta si sex. Este tipul de om care lasa sa cada nume faimoase in conversatie, sau mentioneaza in treacat locuri chic, locuri care ar trebui sa-l impresioneze pe partenerul de conversatie si sa ii mareasca lui Plin-de-sine valoarea pe piata. Plin-de-sine este tipul de om care nu ar purta nimic altceva decat brand, care nu face altceva decat sa vaneze brand-uri si care foloseste banii si brand-ul ca sa gaseasca un partener sexual sau un partener de viata. "

Maîtresse spunea...

Wow. Incepe sa imi placa din ce in ce mai mult lumea blogosferei. Felicitari pt blog, este minunat! Pt trairi, nu pot spune acelasi lucru...e groaznic sa tragi asemenea sperieturi

Mihaela spunea...

Draga Rosalia,
Ma bucur sa vad ca te incurajezi. Nu lasa nimic sa te deceptioneze! Vei mai trece prin destule situatii jenante de-a lungul vetii dar nu le lasa sa iti afecteze sufletul.Nu vei putea ura nimic caci iubesti, va fi doar o masca de protectie ca sa previi greseli repetate. Pana la urma asa e in viata: cu zahar si putin piper. Cat despre partea cu comentariile: vor cauta sa te judece multi care vor vrea sa te cunoasca de sub invelisul protector si vor critica. Asa sunt unii oameni. Nu toti spun cu adevarat ce cred si iti vor pune etichete.Insa tu le poti dezlipi de tine si plasa pe obiecte fara suflet. Asa nu o sa te doara atat de tare.
Ai grija de tine!
Cu drag, Mihaela

Rosalia spunea...

multumesc, apreciez. stiu .. e oribil sa ai parte de astefel de momente in viata dar pana la urma trecem prin toate

Rosalia spunea...

Mihaela iti multumesc din suflet pentru incurajari. de astfel de oameni ai nevoie langa tine si eu sunt fericita ca exista si acesti oameni pentru mine. sper sa nu te pierd si pe tine.

Rosalia spunea...

Mandra de mine mereu voi fi , dar plina de sine poate , dar nu acum .
Eu consider ca este o diferenta.Dar am mai mentionat ca fiecare avem pareri diferite si niciodara nu-i putem multumii pe toti . Si referitor la "subiectul lasa de dorit" nu eu aleg subiectele. viata mi le ofera.

Marius spunea...

Mi-am adus aminte de un proverb evreiesc : " ranile facute de un prieten dovedesc credinciosia lui , dar sarutarile unui dusman sunt mincinoase " . E adevarat ca eu nu-ti sunt prieten dar criticile mele ,sau ale altora ,iti pot fi de folos .E adevarat ca uneori doare ,dar eu prefer adevarul in locul unei iluzii .
Am remarcat ca din articolul "Concluzii" ai scos exact fraza care m-a uimit cel mai mult , ceea ce inseamna ca am avut , cel putin in parte , dreptate .
DEX-ul nu faca nici o deosebire intre un om mandru si un om plin de sine .
Cu respect Marius - poate candva un prieten adevarat , desi cred ca am ratat aceasta sansa .

Mihaela spunea...

Nu ai sa ma pierzi. O vreme am crezut ca ai patit ceva de nu ai mai scris. Am crezut ca te-ai imbolnavit.

Rosalia spunea...

nu am avut starea necesara.. dar niciodata(poate e prea mult spus)nu ma voi oprii din a scrie momente din viata mea aici

Rosalia spunea...

proverbul evreiesc adevar graieste, doar ca uneori ne agatam de anumite iluzii pentru a visa mai mult.
ei bine Marius, cu privire la prietenia care ar putea exista pot zice doar : niciodata sa nu zici niciodata.

Rosalia spunea...

Si la care fraza te referi ? [scuza-ma la ora asta sunt putin debusolata ]

Marius spunea...

Nu am mai gasit fraza " am inteles ca e o cruzime ca o femeie sa nu-si permita sa mearga cel putin o data pe saptamana la salon " . Ma rog , ceva in genul asta , nu mai retin exact, daram citit-o prima data cand am intrat pe blogul tau . Pot sa-ti dau zeci de cruzimi pe care trebuie sa le indure femeile : sunt batute , injurate ,violate , torturate fizic si psihic ,inselate ( da , mi se pare o cruzime ),neglijate ,etc.Dar faptul ca o femeie nu merge la salonul de infrumusetare nu e deloc o tragedie .

Rosalia spunea...

poate a fost o exagerare din partea mea.. dar eu am fost obisnuita in acest mod si nu m-as putea dezobisnui .. fiecare femeie are propriile ei reguli si dorinte . Ei bine, ii multumesc lui Dumnezeu ca eu nu fac parte din categoria femeilor mentionate de tine.

Mihaela spunea...

Ma bucur sa aud asta, si iti doresc numai bine!

Marius spunea...

Inca doua , trei proverbe evreiesti si gata .Promit !

"Inima inteleptilor este in casa de jale , dar inima celor neintelepti este in casa de petreceri " .
" Mai buna intristarea decat rasul , caci prin intristarea fetei inima se face mai buna " .
" Mai bine sa te duci intr-o casa de jale , decat intr-o casa de petrecere , caci acolo iti aduci aminte de sfarsitul oricarui om , si cine traieste este bine sa se gandeasca la asta " .

Asta cred ca e marea ta problema : te-ai obisnuit sa ai totul . Bani , putere , frumusete , sex ,confort , apreciere , dragoste , placere , droguri ( tu ai spus-o ) , etc . Toate aceste lucruri produc o oarecare dependenta .
Iti doresc sa ti se franga o parte din visele tale , si asta nu pentru ca iti vreau raul , ci din contra . Nu am intalnit nici un om care sa aiba totul si care sa devina mai bun , dar am intalnit oameni care au pierdut totul , dar au devenit oameni mai buni . Chiar eu am avut o astfel de experienta cant prietenul meu cel mai bun a murit de cancer la mai putin de 30 de ani .
PS ." poate a fost o exagerare din partea mea... " - nu cred ca e o slabiciune sa-ti recunosti greselile , si ca sa fim la egalitate iti spun si eu o greseala : cand ti-am citit prima data blogul , am crezut ca esti o pitipoanca incurabila gen Daniela Crudu . Cred ca am gresit , cred ca ai un potential mult mai mare .

Rosalia spunea...

Referitor la primul proverb pot spune ca nu ma consider o persoana inteleapta, ci din contra. cred ca am multe de invatat.
Cu cel de-al doile proverb sunt in totalitate de acord, iar cel de-al treilea este favoritul meu . Decat la primul am o oarecare retinere. si nu trebuie sa te opresti . pentru ca aceste lucruri ma ajuta atat pe mine cat si pe tine.
Sa am totul recunosc ca este o obisnuinta mai mult sau mai putin proasta, dar sunt constienta ca toate acestea se vor termina candva si de aceea incerc sa profit cat mai mult de ele.
Dar eu nu sunt un om rau .. sunt un om normal, poate putin narcisist(cum ai spus). Imi pare sincer rau pentru prietenul tau , dar vezi ! Vezi de ce spun a 1000a oara ca viata trebuie traita la cote maxime si trebuie sa profiti de fiecare oportunitate. Eu am profitat si de aceea acum am totul, sau cel putin ceea ce imi doresc
Intotdeauna mi-am recunoscut greselile fara sfiala , fara sa ma eschivez. Ca tot ai adus vorba de "vedetele" romanesti , ma declar total nemultumita. In Romania nu exista vedete ( cu mici exceptii ) , exista doar foarte multa prostie pentru ca unii mai prosti ca ei ii promoveaza. Amandoi am gresit defapt. Greseala e omeneasca.
Am fost fericită de fiecare dată când am putut ierta.

Rosalia spunea...

Multumesc. te pup si nu cred ca mai e nevoie sa mentionez ca si eu iti doresc tot binele din lume

Unknown spunea...

Poveste frumoasa, nici 1 pic de culoare nu ar avea viata fara emotii si riscuri !

Eu de multa vreme m-am oprit din a multumi pe toti, acum ma multumesc doar pe mine si traiesc foarte bine, sunt egoist si foarte plin de mine, asta e bine, doar nu ar dori unii sa fiu plin de altii ? ! :)

Rosalia spunea...

mare dreptate ai . eu te sustin

Izabelle spunea...

Imi place cum scrii. Am o intrebare, poate banala, dar ce zodie esti ? :) te pup!

Rosalia spunea...

Multumesc . Avand in vedere ca ziua mea a fost pe 12 martie inseamna ca sunt pesti . si eu te pup si te imbratisez

Trimiteți un comentariu

 

Designed By Blogs Gone Wild!